perjantai 2. marraskuuta 2012

Tokoa, pitkästä aikaa

Tulipas perjantain kunniaksi tokoiltua ystävien kanssa pitkästä aikaa. Jotenkin on jäänyt se toko, kun puuhaa niin paljon agia ja maastoja...hyi mua. Toki kotona on tehty olohuonetottista, mutta se nyt on sisältänyt lähinnä paikalla käännösiä ja askelsiirtymisiä tms.

Tytöt rakensi omille koirilleen ruudun niin tokihan munkin oli sitä sitten pakko kokeilla ;) Ensin tein kaksi kosketusalusta-harjoitusta jotka Peli teki tosi hienosti vaikka edellisestä kerrasta on varmaan kuukausi aikaa. Sen jälkeen vein alustan ruutuun ja menin n. 10 metrin päähän ruudusta ja annoin käskyn "ruutu". Sinnehän se koira suhahti. Sitten kokeiltiin merkiltä: "ruutu"...pieni mietintä, sitten Peli lähti kohti ruutua (täydestä matkasta siis) ja jäi sinne seisomaan kosketusalustan viereen. Nämä kaksi suoritusta palkkasin namilla (juoksin siis ruutua kohti ja kehuin koiraa ja annoin palkan alustalle). Sitten vielä kerran, pakko kun oli vielä yrittää että oikeastikko se nyt tajusi tän...Merkiltä käsky ja koira paineli täyttä vauhtia suoraan ruutuun. Palkaksi pallo. HeHe, helppoa :D

Sitten tehtiin jääviä. Ensin maahan, sitten seiso ja lopuksi istu. Maahanmenot olivat ihan ok, vähän saisivat olla vielä nopeampia. Seisominen oli nyt jo parempaa, muutaman askeleen ottaa käskyn kuultuaan, mutta paranee kokoajan. Istumiseen annoin ekalla kerralla pienen vartaloavun, toisella meni sitten jo ilman apua hienosti. Ei muuta kun toistoja vaan.

Päätin kokeilla myös toko-hyppyä. Ajattelin että tää vois olla helppo, kun hyppy on käskynä tuttu, ja tehtäväkin, ainakin tavallaan :) Ensin oli ihmeissään, sitten autoin kerran ohjaten yli. Toisella yrityksellä hyppäsi yli mutta painui sen jälkeen katsomaan apparit. Saatiin lopuksi pari onnistunutta toistoakin, ensin suora palkka esteen ylityksestä ja sitten "odota"-käskyn jälkeen heti palkka pysähtymisestä. Tää liike tuli kyllä vähän niinku ilmaiseksi.

Kaukojakin kokeilin, Kylmiltään ihan koiran edestä, maahan-istu, hienosti meni :)

Lopuksi otettiin vielä paikallaolo. Tää onkin sitten vaikee. Pelillä on niin hirvee tarve tehdä kokoajan. Rauhottuminen on sille äärettömän vaikeeta. Varsinkin kun vieressä on muita. Nykii, on rauhaton, jopa vinkuu... ei hyvä... tähän pitää keksiä jotain....mietintämyssy päähän. Paikallaolo on mielentila-treeni. Nyt pitää vaan löytää keino, jolla Peli saadaan siihen oikeaan rauhalliseen mielentilaan.

Pomokin pääsi tokoilemaan, Pomo teki seuruuta (sujui hyvin) ja jääviä. Maahanmenossa tarjosi toistuvasti istumista....pitää oikeesti treenata tätä. Seisomisessa pitää muistaa sanoa SEIS ei SEISO, jälkemmäisellä istuu myös??!!! Luoksetulon pysäytyksessä pysähtyi upeasti, mutta kun palkkaa ei kuulunut niin tarjosi tässäkin istumisen??!! Avoimen luokan hyppy meni kuin oppikirjassa, nyt ei tarjonnut enää maahanmenoa esteen takana. Kaukoissa liikkuu järkyttävän paljon eteenpäin, tehotreeniin siis kaukojen tekniikka, lyhyeltä etäisyydeltä. Lopuksi Pomokin sai tehdä ruudun. Vein lelun ruutuun valmiiksi ja lähetin herran sinne. Kyllähän se lelulle syöksyy, käsittämättömällä kierto-tyylillä :D ei siis mene ruutuun suoraan vaan kiertää sinne sivusta??!! :D
Monta !!??-merkkiä Pomon kohdalla :D Mutta onneksi eläkeläisellä on aikaa treenata :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti