lauantai 13. elokuuta 2011

Vöyrin viralliset ja Sastamalan epikset

Oltiin sunnuntaina Äksyn kanssa Vöyrillä kolmosten kisoissa. Startattiin kolme agi-rataa ilman kehuttavaa tulosta. Ekalla radalla koira oli vähän tahmea ja saimme vitosen kepeiltä kun leikkasin vähän turhan jyrkästi edessä (jäi viimeinen keppi kiertämättä). Muuten ihan kelpoa perustekemistä. Toisella radalla paukkui puomin alastulokontakti (edessä putken vääräpää ja hätäilin ohjausta) ja lisäksi tuli kielto putkelle kun pakkovalssasin eikä koira nähnyt putkea ennen kuin oli jo liian myöhäistä. Viimeinen rata oli paras. Siinä oli vauhtia ja sain vietyä kaikki ohjaukset läpi ihan niinkuin olin radankävelyssä haaveillut. Ainoa vika se, että koira valitsi putken sijaan A:n ja näin ollen suoritus hylättiin. Viimeisen rata alla.Torstaina pakattiin ystävän uusi tila-volkkari "täyteen" koiria ja etupenkille kaks komeeta ämmää ja ajeltiin Vammalaan agility-epiksiin. Starttasin omieni lisäksi ystävän bordercollien Rafikin kanssa. Kaikki koirat osallistuivat sekä mölli, että avoimelle radalle. Äksyn kanssa treenattiin kontakteja (jotka sujuivat keinua lukuunottamatta erinomaisesti), Pomo oli häiriötreenissä (suoriutui loistavasti) ja Rafikin kanssa testailtiin yhteistyötä.
Äksy teki ekalta radalta nopean nollan ja hienot kontaktit A:lle ja puomille. Toiselle radalle ajattelin laittaa vähän kierroksia ja ärsytin ja viritin sitä ennen radalle menoa. Tästä seurasikin sitten kisoista tuttu ongelma, eli koira ei "pysty" istumaan lähtöön. Päätin kuitenkin, että kulutan hommaan vaikka loppupäivän mutta koirahan istuu. Aikamme asiasta keskusteltuamme Äksy lopulta suostui istumaan ja jäi odottamaan lähtölupaa. Alkurata meni hienosti. Äksy teki hyviä teitä, irtosi putkeen, suoritti kepit vauhdilla ja puomikin tehtiin ihan mallikkaasti, kunnes eteen tuli keinu. Täysin puskista koira päätti ettei se voi keinua suorittaa. Kolme kertaa laitoin sen kiipeämään (ja kyllä, otin myös vauhtia) mutta lopulta jouduin kaivamaan namin taskusta että sain sen tekemään homman loppuun asti. En käsitä mistä tämä keinulle kieltäminen johtuu. Johtuuko se siitä, että kun koira on vauhdissa, on keinu sen mielestä auttamatta liian hidas este? Varsinkin kun mulla on tapana vedättä keinulla aikas reippaasti... En oikein jaksa uskoa että se keinua pelkäisi, varsinkin kun tätä siis esiintyy vain kisoissa, ja ani-harvoin (on tehnyt kiellon keinulle nyt yhteensä kolme kertaa).

Pomo oli oma itsensä. Tottistelin sen kanssa vähän ennen rataa. Jätin hetkeksi paikkamakuuseen radan läheisyyteen ja tein pieniä kontakti-harjoituksia. Rata oli aika ahdas (jääkiekkokaukalossa) ja tarjolla oli "vääriä" esteitä pilvinpimein. Tästä johtuen Pomo hylättiin väärästä radoista molmmissa starteissa. Mutta Tärkeintä oli että koira oli oma itsensä, eteni mukavasti ja kääntyi hyvin (kunhan muistin ohjata).

Rafiki oli ensimmäisellä radalla hienotunteinen ja liikkui ihan kivasti. Muutama rima tuli mukaan kun ohjasin hätäisesti. Avoimella radalla Rafiki paineli sitten räkä-poskella ja esitti kyllä kiitettävää vauhtia. Silti pysyin (yllätyksekseni) kohtalaisesti sen mukana, mutta rimoja putoili taas kun ohjaus kärsi nopeasta vauhdista. Koira kun ei oikein kestä "sähäkkää" ohjausta. Mutta treeniätreeniä ja lisää treeniä, kyllä siitä hyvä tulee. Listalle laitetaan ainakin näiden kisojen jäljiltä niisto ja valssi. Jaakotukseen bc lähtee mukaan esimerkillisesti ja kepit sujuivat hienosti. Kunhan tutustumme toisiimme lisää, niin eiköhän se siitä. Rafiki tarvii itseluottamusta ja varmuutta estesuorituksiin siitä huolimatta että minä käännyn tai hidastan omaa liikettäni. Kyseessä on kuitenkin koira jonka agility treenaus on aika lapsenkengissä.

Maanantaina ollaan Äksyn kanssa menossa Jänesniemen Elinan valmennukseen ja odotan sitä innolla. Nyt kun Vöyrin kisojen jälkeen päätin, että VAADIN Äksyltä ne pystäytykontaktit, niin toivon saavani Elinalta vinkkejä niiden treenaamiseen. Äksyhän siis tekee kontaktit treeneissä ja näköjään epiksissäkin hyvin, eli kaikki toimii kun en jännitä. Kisajännitys nostaa koiran kierrokset kattoon ja kun mennän kovaa, niin ei (Äksyn mielestä) tarvi moisia hidastuksia radalla enää muistaa. Mutta nyt muuttui ääni kellossa. Tästä eteenpäin kontaktin tekemättä jättäminen poistaa meidät radalata. PISTE.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti