sunnuntai 21. elokuuta 2011

Pomo kisoissa ja Äksyn kontaktitreenit etenevät

Pomo-poika starttasi eilen (lauantaina) Valkeakoskella kaksi agility-starttia. Ilma oli hyvä, aurinkoinen mutta viileä tuuli piti olosuhteet siedettävinä :) Kati Wala oli kasannut kaksi rataa joilta ei hurjasti nolla-tuloksia tehty. Radat olivat pitkähköjä, mutta ihan mukavasti eteneviä. Alla toinen radoista (en jaksa ladata toista nettiin kun netti on niin hidas että yhden minuutin mittaisen videon painaminen eetteriin kestää n. tunnin :P )

Kuten kuvasta näkyy, mun ongelma tällähetkellä on taakseppäin valuvat valssit. Siispä treeniä mulle. Kuvittelen jotenkin että Pomo ei isona koirana käänny ja yritän antaa sille tilaa, ja tästähän seuraa se ettei se sitten käänny :) Nyt siis valssit tehotreeniiin! Toiselta radalta saatiin rima-vitonen, siinä koira oli hetkittäin muutenkin kadoksissa, aika toki alitettiin hienosti. Hyvältä tuntui se, että ajat olivat molmmilla radoilla keskikastia paremmat (olisi tainnut voitto tulla molemmilta radoilta nollalla), toki siellä oli muutama nopeampikin, virheitä tehnyt koirakko. Positiivisen asiana voinen pikkuhiljaa todeta, että poika on tottunut yleisöön ja ratahenkilökuntaan. Kyllä se edelleen kisapaikalla on vähän levoton, mutta kun jätän sen lähtöön, se keskittyy ja katsoo minuun ja kuuntelee radalla ohjeita hienosti. Nyt sen kanssa pitäisi vaan hioa tuota ennakointia edelleen :)

Äksy jatkaa kontaktitreenejä. Nyt olemme siinä vaiheessa, että koira hyppää puomin alastulolle sivusta, asettuu kontaktille ja palkkaan sen siitä (liikun itse kävellen ja jatkan kunnes se pystähtyy, kehun ja käyn palkkaamassa) sitten vien namin parin metrin päähän, palaan kehuen palkkaamaan, kävelen koiran taa ja hölkkään ohi. Kun olen hölkännyt namin ohi annan vapautuskäskyn JES. Äksy kestää tämän nyt tosiaan siis hölkällä, molemmilta puolilta ohjaten. Nyt täytyy tehdä tätä hölkkä-treeniä jonkin aikaa ja ruveta sitten pikkuhiljaa lisäämään vauhtia. Mulla pitää vaan kirkkaana olla mielessä se että PALJON palkkaa kontaktille (enemmän kuin muualle), ÄLÄ AHNEHDI (pikkuaskelin, niinkuin pentua opettaisi) ja kädet, pää ja KAIKKI LIIKKUMATTA kun annan vapautuskäksyn. Ettei koira lähden mistään liikkeestä, vaan vain käskysanan kuullessaan. Sillä liike on aina käskyä voimakkaampi ja kisaradalla juoksen ja valmistelen kontaktin jälkeistä ohjausta ja koiran tulee pysyä kontaktilla aina siihen asti kunnes annan sille suullisesti luvan poistua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti