torstai 25. elokuuta 2011

Kontakteja

Eilen kävin hallilla tekemässä pelkkää kontakti-treeniä. Tälläkertaa siirryttiin siihen, että nostin Äksyn puomin alastulon yläosaan ja annoin OTA-käskyn. Neiti kipitti hienosti kontaktille, jäi 2on2off-asentoon ja minä riensin kehumaan ja palkkaamaan. Sitten normaalisi paluu koiran taa, hölkäten ohi, palkan tiputus muutaman metrin päähän, paluu palkkaaman koira ja vapautus palkalle hölkässä. Tätä tein molemmilta puolilta ja koira kesti hyvin. Pariin otteeseen keskittyminen herpaantui, nämä kömmähdykset jätin huomiotta ja aloitimme alusta.
Lopuksi, en voinut vastustaa kiusausta, vaan päästin koiran (kokeeksi) suorittamaan koko puomin. Äksy paineli päämäärätietoisesti kiitolaukkaa puomin toiseen päähän ja pönötteli alastulokontaktilla odottamassa minua. JEEEEEEEEEE!!!! Ei ikinä uskois että treenien aloituksesta on vasta reilu viikko. En ihan uskonut Elinaa kun se sanoi että pari viikkoa menee, toki häiriön sietoa pitää kehittää, mutta siis nyt koira selvästi tietää mitä OTA tarkoittaa :D

Pomon kanssa tein myös puomia. Hienosti se OTA-käskyllä pysähtyi alastulokontaktille vaikka itse jatkoin juoksemista (kisoissa varsinkin välillä juoksee vain läpi). Palasin palkkaamaan, juoksin ohi ja vapautin. Pomollekkin pitää nyt tehdä häiriötreeniä.

Nyt vaan malttia, ja homma oikeesti kuntoon niin, että voin piirimestiksissä sitten esitellä taitojamme :D Edessä varmasti vielä epäonnistumisia ja hiusten repimistä, mutta uskon että tästä tulee oikeesti hyvä.

Pomon kanssa oon nyt lähes joka päivä tehnyt seuraamista ja jääviä, sekä luoksetulon. Seuruu on päivästä riippuen eri tasoista, joko hyvää, huonoa tai superia. Yleensä herra tekee ihan ok, kontakti ei ole aina ihan katkeamaton, mutta paikka on hyvä ja se lähtee käännöksiin hyvin mukaan. En usko Pomon vireen kestävän missään tapauksessa kokeen loppuun asti, vaikka eka seuruu lähtisi liikkeelle superisti. Mutta kyllä sen perussuorituksella pitäisi homma hoitaa. Jäävissä maahanmeno on hyvällä mallilla, seisomisessa tarjoaa välillä istumista, pitää vielä tehotreenata tätä. Luoksetulo on ihan kohtuullinen, välillä törmää vähän. Pistän tähän nyt tehokuurin niin että otan sitä vastaan käsillä, josko tämä auttaisi jarruttamiseen. Paikkamakuu kokeiltiin männäviikolla kaverin kanssa, ja jos se siitä nousee niin revin kyllä peliverkkarini. Pomo makaa oikein ryhdikkäästi ja rauhallisena. Juuri niinkuin olen aina haaveillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti