keskiviikko 17. elokuuta 2011

Hyvänmielen treenejä

Tänään oli esineruutupäivä :)
Muiden ryhmäläisten koirien motivoinnin vuoksi ruutuun piilotettiin parisenkymmentä esinettä, kaikki ruudun takaosaan. Pomo pääsi ruutuun kolmantena. Ruutu oli tallottu hakkuuaukean reunaan niin, että puolet ruudusta oli heinikkoa kasvavalla aukealla ja puolet kuivassa männikössä. Ensimmäisen lähetyksen tein aukealta. Koira liikkui rauhallisesti, eteni muutaman kymmenen metriä, pyöri hetken, ja tuli pois. Siiryin hiukan ja lähetin uudestaan. Toisella lähetyksellä Pomo upposi sitten jo syvälle ja nosti esineen (kangas lompakko) ja jäi vähän matkan päähän räpeltämään lompakon kanssa. Vaadin sitä tuomaan käteen jonka sitten tekikin. Toiselle pistolle laitoin männikköön. Pomo lähti innokkaasti, upposi suoraan ja syvälle, nosti esineen (sukka) suht nopeasti ja palautti käteen. Kolmannen kerran lähetin taas heinikkoon (joka oli koiralle selvästi vaikeampi) ja nyt se eteni suoraan perälle asti ja tuli välittömästi takaisin nahkalompakko suussaan. Palkaksi hyvä leikki patukalla (1. ja 2. esineen palkkasin namilla).
Eilen ohjatuissa agitreeneissä Pomo oli ihan SUPER, kun taas Äksy esitti oikein pahinta puoltaan. Eipä sitä silti  oikeen syyttääkkään voi kun olen itse toilaillut ja vaihtanu kontakti-systeemiä moneen kertaan. Eihän sillä voi olla mitään käsitystä mitä siltä haluan. Niinpä se tarjoaa kaikkea mitä sattuu ja toivoo parasta. Nyt pitää itselle vaan laitta jäitä hattuun ja toivoa että saan vietyä tän homman systemaattisesti läpi ja onnistun opettamaan kontaktit sille vielä. Tänään päätin sitten aloittaa nollasta.
Poikkesin sekä esineruutuun mennessä että tullessa Ulasoorin kentällä ja tein kontaktia. Ensimmäisellä kerralla niin, että olin kyykyssä koiran vieressä ja palkkasin lähelle ja laitoin nameja myös kauas ja vapautin lopuksi JES-sanalla palkalle. Takaisin tullessa tein sitten jo ensin seisten ja sitten jo jopa liikkuen. Muistin kuitenkin kokoajan palkata enemmän kontaktille ja vein etäpalkan parin metrin päähän. Lopuksi aina palkka kontaktille, hetken rauhottuminen ja JES-sanalla palkalle. Tein muutaman toiston molemmilta puolilta.
Lisäksi kotiin tullessa Pomolle pieni kontaktitreeni niin, että sai suorittaa koko A-esteen. Pysäyksestä sai palkan, sitten pyysin edelleen pysymään kontaktilla ja juoksin koiran ohi ja kun olin juossut 5-7 askelta vapautin JES-sanalla. Hyvin toimi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti