sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Äksy agikisoissa

Meiltä puuttuu Äksyn kanssa enää tuplanolla, jotta saisimme kilpailuoikeuden tämän kesän SM-kisoihin. Sitä tuplaa nyt sitten metsästetään nämä muutamat viikot, ja tänä lauantaina niitä yritettiin Hattulassa, Anne Saviojan radoilta.
Ensimmäinen rata oli hyppäri ja siitä tulikin heti nolla. Toisen radan (agility) alku osa meni hyvin, mutta homma kosahti keppien jälkeiseen hyppyyn jonka Käksytin hyppäsi väärään suuntaan. Viimeinen rata meni ohjaajan pienestä sekoilusta huolimatta sekin ihan ok, mutta loppusuoralla olleen puomin alastulo-kontaktin terrieri jätti tekemättä. Ohessa video hypäri-nollasta.

Peli kasvaa kovaa vauhtia. Se on ehkä itseppäisin tapaamani pentu :D Reipas se on, ja kisoissakin kulki hienosti remmissä, vaikkei moista kahletta ole ennen käytetty. Katsekontaktitreenejä pidettiin ihmisten, lasten, koirien ja radan häiriössä, hienosti sujui. Ensin toki piti toljottaa kaikkea ihmeellistä, mutta aika pian neiti istui rauhallisesti jaloissani ja otti kontaktia minuun aktiivisesti. Olohuonetottis-treenit etenevät hitaasti mutta varmasti. Ohjelmassa on lähinnä ollut maahanmeno johon pitää alkaa nyt liittää käsky, sivulle tulo seinän/sohvan vieressä ja katsekontaktia toki otetaan joka välissä. Kontaktikävelyäkin otin ohimennen ulkona, hienosti sekin sujui :)
"Ongelmana" tällä hetkellä se, että ulkona Peli on niin rohkea ja itsenäinen että lähtee helposti omille teilleen eikä välittäisi tulla sisälle vaan jäisi mielellään tutkimaan maailmaa. Ja suuhunsa se laittaa kaiken, ihan kaiken :P Luoksetuloa olen vahvistanut tähän asti vain kehuilla ja rapsutuksilla, ehkä pitää alkaa pitämään taskussa nappuloita, että saa sen palkattua niistä myös aineellisesti. Jospa sillä saisi tuon sisälletulonkin muuttumaan mukavammaksi :)
Myös pari "jälki-ruutua" on tehty, tänään toinen, ja neiti on tosi keskittynyt. Ei häiritse ohi ajavat pyörät tai autot (toki tie ei mene ihan korvan juuressa, mutta kumminkin) kun Peli keskittyy töihinsä. Hyvin se tuntui ymmärtävän ruudun reunat ja sen että ruoka löytyy tallotun alueen sisäpuolelta. Ahneesti se syö ja haistelee. Taitava Pentu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti