maanantai 6. tammikuuta 2014

Tokaluokkalainen

Startattiin kisavuosi agilityn merkeissä tänä viikonloppuna. Eilen kisattiin WeCAn kisoissa Noormarkussa. Sieltä tuloksena 10, hyl ja 5. Koira oli jotenkin hassun tuntuinen, jotenkin yli-kuuliainen jos niin voi sanoa, toimi jotenkin itselleen epätyypillisen yliherkästi käännöksissä ja muutenkin. Tänään sitten ajelin Seinäjoelle Lagun kisoihin, enkä suotta. Heti kahdelta ekalta nollat ja nousu kakkosiin. Kisapäivä päättyi sitten ekaan starttiin kakkosissa. Sekin oli kelpo suoritus vaikka päättyikin hylkyyn.

Tulokset puhuvat puolestaan. Koira tuntui tosi rennolta ja hyvältä. Se teki töitä juuri niinkuin treeneissä ja tuntui käteen juuri sopivalta, mun Peliltä <3

Eka rata oli hypäri, se oli sellaista tasaista menoa, ei mitään ihmeellistä. Lopussa vähän varovaisesti jäin oottamaan koiraa ulos viimesestä putkesta ja jouduin sitten takaaohjaamaan ja pelastaan lopun mutta nolla mikä nolla. Lopputulos riitti tasatulokseen toisen koirakon kanssa eli jaettu ykkös tila :)

Toinen rata oli agilityrata. Tämä rata tuntui hyvältä ja ohjausvalinnat oli helppo tehdä. Olen erityisen tyytyväinen persjättöön joka onnistui hienosti :) Myös kepit toimi tänään molemmilla radoilla ilman kummempia koomaamisia. Tuloksena siis nolla ja suvereeni voitto ;)

Kolmas startti tehtiin sitten kakkosluokassa agilityradalla. Homma luonasi tosi hienosti yli puolenvälin, mutta sitten käskytin koiraa keinulla vähän turhan voimakkaasti (kun tuli aika haipakkaa siihen) ja se johti epävarmuuteen esteellä. Jouduin vähän auttamaan suorituksessa ja oli seuraavalta takaakierto-päällejuoksulta vähän myöhässä ja koira otti riman. Sitten koira karkasi A:lta ennen vapautusta ja palautin sen siihen. Siitä päästeltiin maaliin upea kolmen esteen loppusuora, koira irtosi upeasti itsenäisesti maaliin :)

Alla video SERTi radasta


Peli teki kaikki radat hienosti maaliin kiitos uuden agi-taluttimen. Ystäväni Tanja valmisti sen mittatilaustyönä meidän väreissä Vääpelinkestävänä mallina :) Esittelin taluttimen koiralle eilisissä kisoissa ja se on aivan loistava keksintö. Peli kun luopuu lelusta helposti niin sitä ei yhtään haittaa että remmi jää lähtöön, tänään se jo syöksyi joka radalla loppuun ja hakemaan remmiänsä maaliämpäristä :)

Kiitos siis Tanja ihan mielettömästi tästä hienosta taluttimesta <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti