maanantai 27. toukokuuta 2013

Keppitreeniä ja kisoja

Taas on vierähtänyt aikaa...

Peli on jatkanut keppien treenaamista ja nyt on 12 keppiä hallussa. Toki vielä tarvitaan varmuutta ja treeniä mutta takanaleikkaukset sujuu kivasti, samoin sisäänmenot eri kulmista ja irtoaminen sivusuunnassa. Eteen irtoamista pitää vielä treenata, Peli kun prässääntyy mun ohijuoksusta ja rytmi tahtoo vielä hajota :)


Paikalla tai itse kepeillä (niiden ulkonäöllä) ei näytä olevan mitään merkitystä (kuten kuvittelinkin ettei ole), eikä ulos siirtyminen ole vaikuttanut Vääpelieläimeen mitenkään. Syksyllähän ei ehditty aksaa tehdä ulkona oikeastaan ollenkaan ja kaikki treenaaminen on tehty sisätiloissa.

Olen erittäin tyytyväinen Peliin ja tähän 2x2 keppi-ideaan. Se oli meille kuin nyrkki silmään. Koira kun tahtoo itse kekisä ja ratakista ongelmat eikä motivaatio lopu yrittämään vaikka tulisi virheitäkin. Peli hoksasi uskomattomalla tavalla tän homman ytimen. Kaikki vaikeudet olivat oikeastaan 1 ja 2 keppiparin kohdalla. Silloin Peli ei oikein vielä hahmottanut mistä puolelta sen halutaan menevän sisään, mutta sen on mielestäni ymmärretävää kun kysessä on yksi keppipari ja minä "mielivaltaisesti" päätän mikä on oikea puoli ja mikä väärä. 3 keppiparin jälkeen (6 keppiä siis) ei mitään ongelmaa ole ollut ja koiraa voi heitellä sisään vuoronperään kummasta päästä tahtoo, se valitsee aina oikean sisäänmenon ja tekee sen itsenäisti ja vauhdilla. Toinen pienoinen takkuaminen tuli siis siinä kun lisättiin toinen keppipari ja ne tuotiin yhteen. Käytin tähän aikaa ja varmistin että Peli malttaa taipua kakkosväliin kovastakin vauhdista ja lisäsin vasta sitten kolmannen parin. Siitä eteenpäin homma onkin ollut laskettelua. Nyt jo rytmikin kepeillä alkaa löytyä, alun jarrutuksen jälkeen edetään yhden jalan tekniikalla :)Pari viikkoa sitten käytiin Harjavallassa HARJAn järjestämässä Santtu Stenbergin koulutuksessa. Rata oli kiva ja vauhtia Pelissä piisasi kun pääsi pitkästä aikaa tekemään rataa juoksujen jälkeen. Santulla oli vähän eri "metodit" meille tutuiksi tulleisiin mutta hyvin me Pelin kanssa selvittiin :) Tuo välistäveto/päällejuoksu-asia on kyllä meidän murheenkryyni...tai siis mun :D jotain siihen tarttis keksiä, oli tekniikka sitten mikä hyvänsä.

Äksy on karenssissa lääkekuurin takia kisaamisesta vielä pari viikkoa. Tarkoituksena on startata parit epikset ennen SM-kisoja kun virallisiin ei ehdi. Saisi pahimman paineen purettua tuosta terrieristä, viimeiset kisat kun olivat maaliskuulla. Itse olen päässyt purkamaan kisapainetta Rafikin kanssa kakkosissa ja kisat ovat menneet hyvin. Forssan iltakisoissa viikko sitten nappasimme ekalta radalta kolmannen sijan ja toiselta ekan LUVA-nollan. Eilen Porissa tuloksena molemmilta radoilta voitto! Ensimmäinen rata oli hieno, se tuntui koko ajan hyvältä, olin juuri siellä missä halusin ja koira ohjautui hyvin, harmittavaisesti toiseksiviimeinen este, rengas, hajosi ja tuloksena vitonen. Toisella radalla sitten taistelimme nollan, rata oli kaikkea muuta kuin hallinnassa, monessa kohtaa meni pelasteluksi mutta tuomarin käsi ei missään kohtaa noussut ja lopputuloksena 0-voitto ja toinen LUVA kakkosista. Nyt sitten jostain se viimeinen ja matka käy kolmosiin :)

Forssan nollavoittorata

1 kommentti:

  1. Onnea nollavoitosta! Ei muuta kuin viimeistä metsästämään! :)

    VastaaPoista