maanantai 9. huhtikuuta 2012

Haku-koulutus

Ristimäen Jessica (Kennel Myytin) oli pitämässä meidän hakuporukalle koulutusta pääsiäis lauantaina ja sunnuntaina. Itse olen ollut nyt kipeänä ja tauti tuntuu vaan pahenevan helpottamisen sijaan sen edetessä. Treenit jäivät siis omalta osaltani vähän tyngiksi enkä pystynyt olemaan mukana koko aikaa, mutta silti sain paljon irti.Pomo teki molempina päivinä samanlaiset harjoitukset. Ongelma johon pureuduimme oli pistojen suoruus ja keskittyminen etsintään NENÄLLÄ. Pomon ongelmahan on ollut se, että pistot eivät ole suoria, se työskentelee välillä taakseppäin ja pyörii ja etsii silmillä. Lähdimme ratkaisemaan ongelmaa niin, että Äijä laitettiin viiteenkymppiin ja minä lähdin koiran kanssa keskilinjalta kävelemään kohti maalimiestä. Muutaman kymmenen metriä käveltyäni istutin Pomon ja lähetin sen äijälle. Pari ekaa pistoa meni taas pööpöillessä. Lähti hyvin, sitten kääntyi keskilinjan suuntaisesti etenemään alueella, sitten sai hajunpoikasen ja palasi kaartaen taakseppäin ja jäi pyörimään maalimiehen ympärille. Haki ja haki, silmillä, sitten lopulta suostui avaamaan nenänsä ja löysi ukon. Ekalta otettiin ilmaisu (piti auttaa rulla suuhun ja epäröi hetken ennen kuin lähti palauttamaan) lopuilta ei. Kolmas pisto luonasi jo ihan ok. Viidennelle (viimeinen) otettiin ääniapu.

Sunnuntaina tehtiin sama treeni uusintana. Ekalle äijälle eteni suht suoraan, nosti rullan nopeahkosti mutta sitten mietti hetken aikaa että "mitäs nyt piti tehdä"? Onneksi kykeni raktaisemaan ongelman itsenäisesti ja tuli luokseni. Lopuilta äijiltä tuli suorapalkka, kuten lauantainakin. Teki nyt kauttaaltaan suorempia hyviä pistoja ja käytti nenäänsä aktiivisesti. Kaunein L:n muotoinen pisto tehtiin 4. äijälle ja sen päästä löytyi onneksi superpalkka Harri :D Viides maalimies antoi taas ääniavun.

Sunnuntain treeni oli kaikenkaikkiaan oikein hyvä. Pomo työskenteli keskittyneesti ja oli motivoitunut etsintään. Sain "kotilähksyksi" tehdä tämän tyyppistä treeniä nyt jonkun aikaa, ottaa ilmaisua vaihtelevasti joka kerta mukaan 1-3 äijän verran ja toki sitä mikä äijä ilmaistaan pitää varioida. Lisäksi pitää toisinaan tehdä ylipitkä (jopa 8 maalimiehen) treeni, jossa haetaan koiralle sitä rutiinia toimia tietyllä tavalla vaikka se onkin jo väsynyt. Pomo kun reagoi väsymykseen niin, että etenee noin 2m alueelle ja ottaa rullan suuhun ja jää seisomaan. Koska Pomon toimintakyky ei ole parasta luokkaa, pitää sille luoda treenillä selkeä rutiini ja kaava jota se noudattaa, AINA, niin että jos ja kun se kokeessa lukkiutuu tulee sen selkärangasta oikea toimintamalli jota se lähtee suorittamaan ihan ajattelematta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti