maanantai 9. tammikuuta 2012

TAMSKin kisat Lempäälässä

Sunnuntaina käytiin kisaamassa agilityä SportDogParkissa Lempäälässä. Molemmille (Äksy ja Pomo) oli kaksi agilityrataa, tuomareina Heidi Viitaniemi ja Allan Mattson.

Aikataulut oli tehty niin, että Äksy ehti startata molemmat ratansa ennen Pomon startteja. Ihan mukava, kun sai keskittyä yhteen koiraan kerrallaan :) A-rata oli Viitaniemen rata ja se oli aika moista kieputusta. Äksyä se ei haitannut, se kun pyörii pienesti ja vauhdikkaasti. Radankävelyssä olin katsonut numeroinnin huolimattomasti ja kävelin radan väärin. Onneksi starttasimme vasta puolessa välissä (koirakoita oli 53) ja ehdin nähdä virheeni ja suunnitella toisen ohjauskuvion tuohon alun kohtaan. Radalle lähdössä Äksy oli taas tyypillisesti kuumissaan ja pomppi hyvä aikaa ennen kuin suostui rauhottumaan vierelleni istumaan. Kun annoin sille lähtöluvan se syöksyi matkaan eikä hidastelua tapahtunut ennen maalia. Vauhti oli oikein hyvää ja koira toimi ohjauksen mukaan, erinomaisesti. Kerrankin toimi sekä ohjaus että koira. Tunne maalissa oli mieletön. Tällaisten hetkien vuoksi tätä lajia harrastan. Tulosluettelossa komeili 6/53 ja etenemä 3.99 m/s. Tällaista vauhtia emme ole vielä koskaan agilityradalla edenneet. Äksy nolla-rata video.
Toinen rata oli Mattsonin käsialaa ja siinä oli vaikea kepeille vienti sekä tarkka poistuminen puomilta (suoraan edessä, todella lähellä putken väärä pää). Sössin homman liian hätäisessä ohjauksessa muurille (Äksy meni ohi) ja katosin hetkeksi kartalta Lopulta löysimme yhteisen sävelen ja otin radan treenin kannalta. Äksy tekikin tosi napakat ja hyvät kontaktit puomille ja A:lle ja olen siis tähänkin rataan siltä osin tyytyväinen.

Kun Äksy oli omat ratansa kiitänyt oli Pomon vuoro. Eka rata aiheutti kovasti pään vaivaa, Pomo kun ei (varsinkaan kisoissa) käänny kovin häävisti. Alku rata meni ihan ok, kurvit tosin olivat suht pitkiä, mutta muuten homma toimi ihan hyvin. Sitten tapahtui "haaveri" Pomo ilmeisesti liukastui ponnistaessaan pituudelle ja rämähti keskelle pituusestettä :/ Hetken se näytti siltä että loukkaantui, mutta salamannopeasti se kokosi itsensä pystyyn ja jatkoi vauhdilla putkeen ja siitä eteenpäin. Putken pää oli kuitenkin väärä ja suoritus siis hylätty. Toisella radalla nähtiin vielä tavallistakin hitaampi koira. Päivä oli ollut pitkä, ja liekö lihakset kumminkin olleet hiukan höllänä ekan radan kompuroinnista. Hitaasti mutta varmasti poika pisteli maaliin ilman ratavirheitä ja nippanappa ihanneajassa. Sijoitus valui kymmenen huonommalle puolelle, mutta pääasia on että toinen SM-nolla on nyt todellisuutta :D Pomon nolla-rata video


Perjantaina oli omalla seuralla ykkösten kisat. Rafikin kanssa osallistuimme kaikkiin kolmeen starttiin. Yhteinen sävel on senkin kanssa löytynyt ja radat sujuivat oikein kivasti, ikävä kyllä joka radalla tuli silti joku pieni kämmi. Ekalla radalla Rafiki karkasi huolimattomasta ohjauksesta kepeille keinun sijaan, toinen rata sujui tosi hienosti, virheittä, paitsi että yksi putki (A:n jälkeen) jäi suorittamatta. Ekalla radalla kohta oli menty kuten sen toisellakin radalla ohjasin, tällä kertaa vaan olisi pitänyt mennä hypylle putken kautta. Kolmas ratakin sujui upeasti kunnes pari hyppyä ennen maalia Rafiki räjäytti keskelle muuria josta hätkähtäneenä ohjasin sen huolimattomasti seuraavalle hypylle tuloksena tältäkin radalta hyl. Nyt on kuitenkin huomattavissa jo se, että luottoa alkaa löytyä, sekä minulla koiran suhteen että koiralla minun suhteeni. Kyllä ne loput kaksi nollaakin sieltä vielä saadaan, kunhan vaan saadaan aikataulut sopimaan yksiin mulla, koiralla ja kisoilla :D
Se moraalinen nolla-rata löytyy tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti