lauantai 5. marraskuuta 2011

Pomo kakkosiin!!!!!

Ihan mieletön viikko ollut. Hyviä tuloksia ja treenejä takana ja kaiken kruunasi Pomon nolla-voitto tänään Vöyrillä! Lähdimme aamulla 5 jälkeen ajamaan kohti Pohjanmaata sumuisessa syyskelissä. Saavuimme perille aamun valjetessa ja mukana oli siis Pomon lisäksi myös lainakoirani Rafiki, sekä ystäväni Susannan Ansa-koiransa kansa.

Ohjelmassa oli kaksi agilityrataa. Rafikin ensimmäinen rata meni ihan plörinäksi, se ei suorittanut esteitä kun tein ohjaukset "liian aikaisin" ja kielteli siellä täällä, oli jotenkin ihan hassun tuntuinen koko radan ajan. Kepit menivät tälläkertaa kuitenkin hienosti, hyvin näkyi parin viikon treeni :D Pomo pääsi radalle vasta ihan luokan lopuksi. Omaa vuoroa odotellessa se ulvoi ja oli muutenkin ihan hassu. Mietin jo että mikä sille tuli, palataanko nyt taas siihen samaan keskittymiskyvyttömyyteen mitä keväälä oli, mutta ei. Kun marssimme lähtöpaikalle, herra keskittyi aivan täydellisesti. Se istui ja tuijotti minua "Anna vaan lupa, niin täysiä mennään", se sanoi. Rata oli kiva, sopivan kääntävä muttei liian jyrkkiä kurveja :D kokoajan oli ohjaus päällä, ei tullut sellaisia tyhmiä suoria kohtia jossa ohjaus leviää (tai siis Pomo katoaa) vaan kokoajan sai kertoa seuraavasta tehtävästä. Pomo eteni hienosti (etenemä tuloksista kurkattuna oli 4,00 m/s) ja kuunteli ja seurasi joka ohjauksen. Homma sujui kuin rasvattu ja koko yleisö hurrasi maalissa, tämä oli luokan ainoa 0-tulos :) ja se oikeutti meidät siis voittoon ja SERTiin ykkösluokasta. Tuomarikin palkintojenjaossa kiitteli hienoa rataa.

Rafikin B-rata sujui hienosti. Leikkisästi olin kaverille sanonut että otan toiselta radalta Rääsyn kanssa voiton, ja hilkulla se olikin. Kaikki sujui kuin rasvattu (tai ainakin melkein) koira liikkui hyvin, minä luotin siihen ja ohjaus pysyi hyvin kasassa. Sitten, kolme estettä ennen maalia päästi päähäni ajatuksen että "ei hitto, tulee nolla", ja silloin kosahti. Toisiksi viimeinen este ja rima putosi. Suusta pääsi aikasmoinen parahdus, mutta niin meinasi päästä tuomariltakin (niin hän palkintojen jaossa sanoi) tuloksena siis 5 ja aivan ylivoimainen aika -11,jotain ja 3.sija.

Sitten kuluteltiin aikaa ja odoteltiin Pomon B-rataa, ensimmäistä starttia kakkosluokassa. Päivä oli pitkä, ja mietin jo rataantutustumisen jälkeen että jaksaako koira enää. Mutta vaikka se vähän nuutuneelta ensin vaikutti, heräsi se henkiin hetimiten kun vähän pallon kanssa sitä virittelin. Lähtömerkkiäkin jouduttiin odottamaan aika pitkään kun ajanottolaitteissa oli jotain häikkää, mutta viimein pilli soi ja saimme luvan rynnätä radalle. Rata oli profiililtaan ihan kiva, alussa aika paljon kääntöä ja sitten lopussa koko maneesin mittainen "suora". Alku lähti kivasti, sitten myöhästyin yhdessä valssissa, Pomo valui selkäni taa eikä löytänyt tietään keinulle, siitä tuli sitten kielto. Loppu rata sujui kivasti. Oikein hyvä mieli jäi ekasta startista, lähellä oli 0-heti ekalla kerralla :)

Ensiviikonloppuna jatketaan Liedossa :)

Pomon voitto-rata

Rafikin B-rataja vielä Pomon kakkosten startti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti