perjantai 23. syyskuuta 2011

Äksyn kontaktit mallillaan

No niin, nyt alkaa homma olla paketissa. Maanantaina oli Jänesniemen Elinan valmennus jossa esittelin hienot kontaktimme ja saimme paljon kehuja ja kiitosta. Elina oli sitä mieltä että ei kun epiksiin ja sitten kisoihin. Nyt siis luvan kanssa menemme ensin epiksiin (tänään Raumalle) ja eilen laitoin ilmon Liedon kisoihin 2.10.
Äksyllä on nyt selkeä käsitys siitä mitä siltä halutaan. Se tekee kontaktit hyvin, puomi on vähän hitaanlainen, mutta Elina lupaili että se siitä nopeutuu kun koira varmistuu. Treenissä olen tehnyt häiriötä tekemällä itse ohajusliikkeitä ja hyppimällä ja huitomalla ennen vapautusta, lisäksi olen heitellyt makupaloja pitkin poikin. Äksy kestää nämä häiriöt hyvin. Nyt siis epiksiin hakemaan kisanomaista jännitystä ja tärkeämpää on se, että pääsen palkkaamaan koiran oikeasta suorituksesta.
Virallisissa kisoissa pitää nyt sitten mennä kontaktien ehdoilla. Jos koira ei pysähdy (vaikka tulisi siis kontaktin esteviheettömästi muttei pysähdy kuten on opetettu) niin komennus maahan, hetken odotus, ja pois radalta. Tästä on pidettävä kiinni, muuten kaikki opetus on ollut turhaa. Tämä uusi elämä voi alkuun ottaa koville (varsinkin näinkin kilpailuhenkisellä ihmisellä kuin minä), mutta olen vakaasti päättänyt, etten tahdo heittää hyvin tehtyä työtä hukkaan ja haluan, että tästä päivästä eteenpäin ne vitoset sielä kisatuloksissa ovat jostain muista syistä kuin kontaktivirheistä johtuvia.
Puhkun itse intoa ja pysyn tuskin pöksyissäni. Tämä kisatauko on tehnyt hyvää varmasti meille molemmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti