maanantai 5. syyskuuta 2011

Myytin leiri

Päästiin Pomon kanssa somaleina Myytin-kennelin leirille ja hauskaa oli. Leiripaikka oli Lopen lähellä ja matkasimme sinne yhdessä Sussen, Ansan ja Rinon kanssa. Äksy vietti laatuaikaa äidin ja isän kanssa mökillä.

Lauantaina oli ohjelmassa Toko-koulutusta, jossa istuin kuunteluoppilaana ja sainkin paljon ideoita kouluttamiseen. Iltapäivällä suunnattiin haku-metsään jossa Pomo teki pitkän tauon jälkeen pistot ihan keskilinjalta asti ilman apuja. Herralla oli edelleen sama vanha ongelma, eli etenee suoraan ekat 20-25m metriä jonka jälkeen lähtee kaartamaan alueella eteenpäin. Lisäksi nenä oli vähän tukossa kun viipotteli välillä todella läheltä (lähes kosketusetäisyydeltä) ohi maalimiehistä.
Sunnuntaina aamu aloitettiin sitten tottiksella. Sain hyvät vinkit koiran viretilan treenaamiseen. Ensi viikon kokeeseen menen nyt niin etten viikkoon tee koiran kanssa mitään muuta kun lenkkiä (yritän kyllä ehtiä parina päivänä leikkimään koekentälle) ja ensi viikon alusta sitten aloitan uuden "treeniohjelman". Luvassa haukuttamista turhauman kautta, ja kun se toimii, liitetään se seuruu treeniin virettä nostamaan. Herkästihän tuo poika ei suutansa avaa, mutta kyllä se nyt jo pari kertaa haukahti, että eiköhän se sieltä saada irtoamaan :)
Sunnuntain hakutreenissä tehtiin risteily-harjoitusta. Äijät olivat näkyvissä täydessä matkassa, itse etenin keskilinjalla ja otin ilmaisun vastaan aina 15m edempää kuin olin lähettänyt. Sitten koira näytölle. Maalimies talutti koiran 30m eteenpäin ja minä liikuin keskilinjalla samaan kohtaa josta kutsuin koiran luo, kevyt haltuunotto ja lähetys suoraan toiselle puolelle (edelleen näkyvissä olevalle) maalimiehelle ja sama kaava jatkui neljän äijän verran. Viimeiselle pistolle lähetettäessä koira oli jo aika väsynyt ja sitä piti saattaa keskilinjalta syvemmälle ja maalimiehen vähän heiluttaa että täällä ollaan. Pomo tarjosi jopa valeilmaisua 10m päässä keskilinjasta (pistän tämän väsymyksen pikkiin). Toisen puolen maalimiehellä koira otti molemmilla kerroilla kiintorullan (2kk tehty pelkkiä hajahakuja eikä ole rullaa siis käytössä ollut) itse, mutta toisella puolella se piti laittaa sille suuhun, en tiedä miksi näin. Nyt pitää tehdä ääniavulla hakuja ja sitten piilolta eteenpäin lähteviä miehiä jne. Saada vaan sitä uppoamista vahvistettua. Myös sellainen treeni, jossa ääniapu tulee juuri ennen kuin koira kääntyy pistolla (Pomo siis kääntyy aina 20-25m edettyään). Monen laisia vinkkejä ja harjoitus-malleja saatiin siis, ja kun mukana oli 4 oman hakuporukan jäsentä niin eiköhän tämä tästä taas etene.

Kiitos tuhannesti Jessicalle kun sain olla mukana leirillä ja tietenkin kiitos treenivinkeistä ja ohjeista. Seura oli muutenkin hyvää ja hauskaa oli aamusta iltaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti