keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tokoa

Hah, minä, vanha tokoilija :D

Jep, Pelin kanssa ei ole ihan kauheesti tehty tokoa vaan tottelevaisuus-treenaus on ollut hyvin pitkälti treeniä PK-tottista silmällä pitäen. Nyt kävi niin, että PK-tottis treenien ajankohta ei sovi omaan kalenteriini ja kun saan treenipaikan korvaukseksi itse vetämistäni tunneista niin päätin mennä toko-ryhmään, enkä mihin tahansa vaan VOI-ryhmään :D Koska siis lahjattoman treenaa :D Lisäksi on käyty ystävän koirakoululla tekemässä VOI/EVL-tekniikka-ryhmässä aivojumppaa :)

Nyt on siis hierottu paikallakäännöksiä, askeleita eteen, taa ja sivuille, ohjatun noudon suuntia, merkkiä, kaukoja...

Kaukoissa saatiin vinkki tehdä seisomaan nousut "hyppäämällä", se sopi Pelille kuin nenä päähän. Nyt se tekee suoran seisomaan nousun sekä makuulta että istumisesta hienosti liikkumatta eteen tai sivulle. Matka ei tokikaan ole vielä kuin metrin pari, mutta tekniikka on hallussa. istu-maahan-istu-vaihdot sujuu myös hyvin. Vain seisomasta maahan meno tuottaa pienen eteenpäin liikkumisen, samoin seisomasta istumaan meneminen. Näitä siis pitää vielä treenata läheltä tekniikkana :)

Eilen sitten aloitin pitkän harkinnan jälkeen luoksetulon pysäytysten opettamisen. Lähtökohtana se, että Peliltä vaaditaan täysi luoksetulovauhti aina. Se ei saa yhtään pysäytystä jos se ei etene täysillä, otan sitten pistemenetykset kovasta vauhdista johtuvina valumisina jos niikseen on. Opetus tapahtuu kierrättämällä ja pysäytys nyt alkuun vasta ihan mun lähellä. Sekä maahanmeno että seisomaan jääminen sujui molemmat todella upeasti, koira lyö oikeen liinat kiinni niin että hiekka pöllyää kun annan käskyn. Maahanmenossa oli käskynä pelkkä suullinen, seisomisessa näin alkuun sekä käsi että suu, tulevaisuudessa pelkkä suullinen siinäkin. Tulevaisuudessa tulen tekemään tokossa luoksetulon tule-käskyllä kunnes sitten vikasta pysäytyksestä eteen-käskyllä. Kun tottiksessa se luoksetulokäsky on suoraan eteen. Ja tietenkin, paljon pelkkiä suoria luoksetuloja, se nyt on sanomattakin selvää, ihan alusta asti.

Noutokin on nytkähdellyt eteenpäin. Kotona pidetään kapulaa enenn ilta ruokaa. Kentällä on tehty patukalla pitotreenejä, samoin kapulalla. Vauhtinouto on palautettu kuvioon ja se sujuu älyttömällä vauhdilla :) Nyt vaan oma pää kylmäksi ja rauhassa raknnetaan tästä vauhdikas ja näyttävä liike :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti