maanantai 21. lokakuuta 2013

Elinan Valmennus

JEEEEEEE!!!

Oltiin eilen Sastamalassa ÄSKK:n järkkäämässä Elina Jänesniemen koulutuksessa. Sovin tarkoituksella että menemme halliin edellisen koiran aikana, edeltävä koira oli radalla huutava aussie :) Peli oli paljon normaalia sähäkämpi jo lämppä-lenkillä. Otin sen halliin sitten ahtaaseen tilaan odottamaan ja katselemaan toista koiraa radalla. Peli kiihtyikin lupaavasti odotellessa. Sitten marssin lähtöpaikalle ja jätin sen siihen ODOTA-sanalla. Ensimmäisellä kerralla jäi hyvin, kun tein häiriöitä esteen takana pysyi, kun lähdin kävelemään kohti palkatakseni niin nousi. Palasin rauhallisesti luo, jätin uudestaan, tein häiriöt ja heitin lelun palkaksi. Tämän jälkeen sama kuvio mutta vapautin radalle. Kyllä koiran päässä on nyt tapahtunut oppimista. Olen vakuuttunut siitä. En voi estää Peliä nostamasta kierroksia kisapaikoilla, mutta voin vaatia siltä siitä huolimatta keskittymisen ja itsenäisen viretilan tasoituksen ennen radalle pääsyä. Oon niin iloinen, sanat ei riitä kertomaan.

Muutenkin treeni meni erinomaisesti. Elina oli suunnitellut radan joka painotti keppejä. Ennen omaa vuoroa olin jo manannut että ei luonaa meiltä, putki on liian vaativa häiriö, mutta niin vaan Peli loisti jälleen kerran.


5. kepeille tulo sujui hyvin, ekalla kerralla lopetti kepit kesken, putki ammoti avoimena ja koira ei pystynyt keskittymään kuin siihen. Tämän jälkeen Elina meni palkan kanssa keppien päähän ja palkka oli näkyvissä. Peli meni hyvin sisään, puolen välin jälkeen sen vauhti hiipui, se ikäänkuin keskittyi "en katso putkeen, en katso putkeen" ja suoritti hitaasti mutta varmasti kepit loppuun saakka. Tämä tehtiin vielä toiseen kertaan jonka jälkeen keppien päässä kutsuin sen palkaksi 6. putkeen. Mieletön koira. Tehtävä oli tosi vaikea, varsinkin Putki-imuri Pelille ja näin kokemattomalle koiralle. Olen todella ylpeä siitä ja sen keskittymiskyvystä. On aivan oikein himmata vauhtia jos ei kovassa vauhdissa pysty keskittymään, pääasia että haluaa tehdä oikein.
A:lta tullessa kokeilin ohjausta molemmilta puolilta keppejä. Ensin leijeröin A:n keppien takaa ja kutsuin siis koiran pakkovalssilla kepeille. Tässä Peli meni ensin pari kertaa putkeen kun en pitänty katsekontaktia koiraan. Sain hyvän opetuksen siitä että tiukka katsekontakti koiraan ja käsky "tähän" toimii aina. Koira ei pysty väistämään katsetta eikä edes nähnyt putkea vaan tuli suoraan käteen -> kepeille. Törkkäyksen jälkeen oli tarkoitus irrota sivulle ja jättäytyä taakse josta ehtisi sitten liikkua riittävästi ja saisi koiran kääntymään 11. putken jälkeen taakseppäin hypylle 12. Tässä tuli ilmi jo tiedossakin oleva ongelma, Pelin on vaikea suoritta kepit loppuun jos itse en liiku. Se kestää kyllä irtoamista sivulle lähes määrättömästi, eteenpäinkin jo kohtuullisesti mutta jos itse lopetan liikkumisen niin sekin lopettaa. Tämä siis tehotreeniin!
Kokeilein törkkäystä myös A:n puolelta ja sekin toimi hienosti kunhan taas pidin katsekontaktin koirassa. Keppien päähän poispäinkääntö johon Peli lähti upeasti ja ampui putkeen. Peli suoriutui siis tästä treenistä loistavasti. Tämän lisäksi ehdimme tehdä toki rataa enemmänkin. Kotiläksyksi tuli keppien itsenäisen loppuunsuorittamisen lisäksi takaaohjaus ja mun jalkojen käyttö ohjauksessa. Varsinkin kun väsähdän niin kädet vaan huitoo vaikka jalat on ne joilla pitäisi ohjata takaakierrot ja esteelle irrotukset.

Hauskat treenit, loistava koira ja hyvä seura. Mitäpä sitä muuta voi treeniltä enää toivota :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti