perjantai 11. lokakuuta 2013

Se malttaa sittenkin

joo, tiedän, ei pidä nuolaista vielä, mutta pakko on nyt hehkuttaa.

On tällä viikolla tehty tiistain jälkeen keskiviikkona ja tänään perjantaina aamulla startti-treeni. Keskiviikkona eläkeläinen-Rekku oli apuna sukeltamassa putkiin ja haukkumassa radalla kun tulimme Pelin kanssa halliin. Ärsyke toimi toivotulla tavalla ja Pelin kierrokset nousivat. Pari kertaa jouduin palaamaan koiran viereen kun sen persus nousi, sen jälkeen kesti kaikki liikeärsykkeet ja häiriöt.

Tänään aamulla ärsyttäjänä toimi 10kk Netta joka kiitää radalla kuin mielipuoli. Nyt Peli tarjosi jo odotellessa viereen tuloa ja selvästi oli aivan eri mielentilassa. Kiihtyi, muttei mennyt yli. Kun menimme lähtöpaikalle koira tarjosi heti istumisen ja istui kuin tatti kestäen kaiken huitomisen ja heilumisen. Taas satunnaisesti palkkaa ruokana, leluna tai radalle pääsynä. Keskittynyt ilme, täydelliset radalle lähdöt....JEEEE!!

Oon joskus kuullut että treenaaminen auttaa :D Nyt oikein hävettää että oon ollut itse niin laiska tän asian suhteen. Ei Pelille ole tarvinnut kuin muutaman kerran osoittaa että se karkaaminen ei vetele. Itse pitää pysyä äärirauhallisena, tämä vaatii multa paljon ;), ja kun kerron vaan koiralle, että nyt on laskettava kierroksia tai ei pääse radalle lainkaan. Ei tarvi sanoa mitään, saati korottaa ääntä. On vaan hiljaa ja odottaa ja näinhän se älykkääksi haukuttu koira ihan itse hoitaa sen homman. Nyt pitää sitten vaan siirtyä kotihallista (missä kaikki on aina paaaljon helpompaa) myös muille areenoille ja pitää kiinni hommasta myös siellä :) Onneksi tosiaan treenejä luvassa myös parissa vieraassa hallissa ja jos jostain löytys vielä epikset ennen virallisia kisoja....no jos ei löydy niin sitten ei löydy.

Peli on opettanut mulle valtavasti, eikä vähiten rauhottumista ja keskittymistä. Me kun ollaan molemmat luonteeltamme aika hätäisiä. Jos mä lähden mukaan siihen sättäämiseen niin voitte vaan kuvitella mikä on lopputulos, lajissa kuin lajissa. Nyt kun olen keskittynyt joka saralla siihen, että oma hermo pitää ja keskityn sataprosenttisesti ja EN HERMOSTU niin hommat on alkaneet luonata ihan kaikkialla :) Pelikin kykenee keskittymään, oikein hyvin jopa, ja malttaa tehdä hommat kunnolla. Nyt kun me saadaan radoille mukaan sen tulisen vauhdin lisäksi keskittyminen niin oksat pois. Odotan jo innolla tulevaa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti