torstai 1. joulukuuta 2011

Hyppyklinikka ja tokokokeet

Meillä oli edellisviikonloppuna Ulla Kaukosen hyppyklinikka johon molemmat koirat osallistuivat, Äksy huonon  hyppytekniikan vuoksi ja Pomo tekniikan parantamista varten, ajatellen lähinnä PK-hyppyä. Koulutus oli oikein antoisa ja sain paljon vinkkejä.
Äksyllä etäisyyksien hahmottaminen oli erinomaisesti hallussa, mutta ponnistustekniikka oli aivan kaoottinen. Takapää jää roikkumaan suorana perässä, eikä se tee ponnistusta kunnolla takajaloilla. Tähän lääkkeeksi saimme SetPoint-harjoituksen ja Perussarjan (joka vastaa hevosten jumppasarjaa) joilla saataisiin koira käyttämään takapäätään ponnistuksissa paremmin. Toivottavast täst on apua, Äksy nimittäin osoittautui kaavoihin kangistuneeksi itsepäiseksi terrieriksi, joka ei hevillä lähde muuttamaan totuttua hyppytapaa :P
Pomo yllätti minut positiivisesti. Sillä on hyvä hyppytekniikka ja se arvioi etäisyyksiä hienosti, hieman paremmin sekin toki saisi käyttää takapäätään. Alastulo, kuten lähes kaikiilla etupainoisilla roduilla, on se jossa Pomo tarvii treeniä. Iloitsin kuitenkin siitä, että joka harjoiteella Mopeli käytti päätään, muutti suoritusta parempaan suuntaan joka toistolla ja oikeasti räknäsi miten kannattaa tehdä. Pomo vastasi siis harjoitteisiin erinomaisesti ja sen kanssa pääsee treenaamalla varmasti hyvään suoritukseen.

Viime sunnuntaina 27.12 Äksy osallistui viimeisen kerran tänä vuonna toko AVOimeen luokkaan. Tuomari Tiina Heino oli kääntänyt liikejärjestyksen (hypyllä aloitettiin ja paikkamakuuseen lopetettiin) ja tämä sekoitti vähän koiran päätä, vaikken osannut sitä etukäteen odottaa. Eniten tämä näkyi alun hypyssä ja lopun seuruussa. Hyppy kun on Äksyn lempiliikkeitä ja vati meni ihan nurin kun siitä aloitettiin. Koira hyppäsi käskystä mutta meni ISTU-käskyllä maahan ja tuli takaisin kiertäne esteen!!?? Seuruussa Äksy on parhaimmillaan jos sillä on hiukan liikaa virtaa ja ny kun Seuruu oli luokan päätteeksi niin pientä herpaantumista (varsinkin käännöksissaä) oli havaittavissa.
Pisteet liikkeittäin:
Paikalla makaaminen    7 (tarvi kaksi MAAHAN-käsky ja piippasi, tosin maltillisemmin kuin viimeksi)
Seuraaminen                6
Liikkeestä maahan       0 (meni ensimmäisellä käskyllä istumaan, toistin käskyn liian myöhään)
Luoksetulo                  8
Liikkeestä seis             8,5 (istui sivulle ennen aikojaan)
Nouto                         6,5 (tarvi kaksi NOUDA-käskyä ja palautusasento vino)
Kaukot                       9 (täydelliset vaihdot, pieni piippailu alensi arvosanaa)
Hyppy                        0 (meni hypyn takana maahan ja kiersi paluun)
Kokonaisvaikutus        9

yhteensä siis 123 pistettä ja AVO3-tulos. Olen kuitenkin taas tyytyväinen siihen, että nyt kun en jännitä (kiitos AntiStress:n) niin koira tekee töitä hienosti, ei ole havaittavissa mitään ihmeellistä törttöilyä palkattomuuden vuoksi. TK2:n metsästys jatkuu siis ensi vuonna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti