sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Äksylle 1-tulos Avoimesta luokastaJEEEEEE!!!!!!!!

Osallistuin Äksyn kanssa tänään toko-kokeeseen Porissa. Avointa luokkaahan me on käyty kokeilemassa jo useemman kerran ja milloin on homma kaatunut paikkamakuuseen, milloin on nollattu kaukot tai jäävät tai jotain muuta. Mutta tänään neiti oli liekeissä. Nappasin naamaani aamulla Vahvaa AntiStressiä (luontaistuote) ja pysyin rentona koko kokeen ajan (kiitos vaan Minna vinkistä). Ja kun minä en jännittänyt ei koirakaan paineistunut ja meillä oli hauskaa läpi koko kokeen. Paikkamakuussa kuului taas pientä vinkumista, en tiedä millä senkin saisi pois, toisinaan treeneissä on ihan hipihiljaa, ja toisilla kerroilla huutaminen on korviasärkevää. Ja koira on kokoajan täysin tyynen ja rauhallisen näköinen, se ei haistele, korjaile asentoaan tai vilkuile ympärilleen tms. vaan makaa nätisti, mutta ne äänitehosteet :/ Ehkä ikä tuo siihen apua, ehkä ei.

Yksilösuorituksissa Äksy lunasti sitten sille asetetut odotukset. Seuruu oli ihan perustekemistä, perusasennot tehtiin nopsaan ja suoraan, juoksussakaan ei pompittu ja muutenkin mentiin oikein kivasti. Ongelmia tuotti vain yksi maahan lyöty keltainen lätkä jota piti käydä katsomassa. Liikkeestä maahanmeno oli siisti, hiukan nopeammin saisi mennä maahan. Luoksetulossa nukahdin itse ja annoin pysäytyskäskyn ehkä hieman turhan myöhään mutta hyvin pysähtyi. Liikkeestä seisominen sujui oikein hienosti, ei ennalta pelättyä arvontaa vaan selkeä varma seisahtuminen. Noudossa kevitti perää luovutuksessa (tätä on hierottu ja hierottu ja Äksy ei vaan kertakaikkiaan tykkää kun kumarrun sen ylle ottamaan kapulaa siltä. Kaikkea on koitettu ja teen tämän liikkeen tieten erityisellä keskittymisellä ja keplottelen kapulaan sivukautta, etten vaan kumartuisi koiran päälle) Kaukot ja hyppy taattua terrierilaatua.

tässä viel pisteet tuomarina toimi siis Ilkka Sten
Paikalla makaaminen 7
Seuraaminen taluttimetta 7
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Luoksetulo 9
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10
Noutaminen 8,5
Kauko-ohjaus 10
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 9

yhteensä siis 176 pistettä 1-tulos ja 3.sija (ykköstuloksia tehtailtiin muistaakseni jopa 7kpl)

Kaikkein tyytyväisin olen siihen, että nyt kun en jännittämiselläni pilannut suoritusta niin meillä oli kehässä mielettömän hauskaa, koira teki perusasennot heti pyynnöstä ja aina suoraan ja tiiviisti. Nyt tekee kovasti mieli tokoilla heti lisää ja koittaa saada Äksylle se TK2 :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti