sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Jattilassa kisaamassa

Lähdettiin ystävän kanssa Jyväskylään kun oli käyttämättömiä kisalahjakortteja viime vuoden reissulta, silloinhan Pomo teki kakkosissa tuplanollan ja Äksy sai ekan SERTinsä :) Päivä alkoi kolmosten starteilla joten lähtö oli aamu viideltä :P Passatti oli pakattu piukkaan koiria ja matka sujui mukavasti turisten, kuten aina :)

Luokkajärjestys oli medi-mini-maxi, joten sain startata radat ensin Pomon kanssa. Se on ehdottoman hyvä järjestys, Pomo kun toimii aksassa terapiakoiranani, jonka kanssa pyritään vaan pitämään hauskaa, ihanneajassa tehdyt nollat ovat plussaa :) Eka rata meni Pomon osalta plörinäksi, se irtosi yhdessä kohtaa vähän turhan hyvin ja ajautui esteen väärälle puolelle, loppurata lasketeltiin.
Äksyn A-rataa kävellessä minua mietitytti lähinnä yksi kohta, kepeille vienti. Päätin sitten tehdä niin, että jos olen riittävästi edellä niin teen kepeille pakkovalssin ja jos en niin sitten vaihdan puolen keppien jälkeen persjätöllä. koomasin yhden hypyn ohjauksen kaksi estettä ennen keppejä ja jotenkin meni pasmat tästä sekaisin, tjtn, koska sitten tajuan olevani auttamattomasti myöhässä ja silti tunkemassa sitä pakkovalssia siihen kepeillevientiin. No, jaloillehan se koira siinä tuli, mutta menipä kepeille, eikä tuomarikaan kättään nostanut. Näin siis ekalta radalta nolla, sijoitus 5.


B-rata oli radankävelyssä jotenkin helpomman oloinen, Pomon kanssa tehtiin nolla, kerran meinasin unohtaa radan (alussa 5-putken jälkeen hetken olen ottamassa koiran väärään käteen) mutta onneksi huomasin virheen ajoissa ja ehdin korjata ja pysyimme radalla. Myös puomin jälkeinen pakkovalssi-jaakotus oli järkyttävästi myöhässä, Pomo tuli puomilta pysähtymättä ja sai pasmani sekaisin. Muutenhan meno oli ihan Pomon perus-tekemistä :)

Äksyn B-radalle olin sitten jo kehittänyt itselleni pientä painetta tupla-nollasta. Viimevuonnahan meiltä jäi se puuttumaan, kaikki muut tulokset SM-kisoihin ja MM-karsintoihin oli kerättynä. Pomon terapia-aksa Äksyn ratojen välissä toimi erinomaisesti, varsinkin kun onnistuin siitä vääntämään puhtaan radan. Rataantutustumisessa oli aika selkeä olo, tiesin miten Äksyn ohjaan. Päädyin yhteislähtöön, koska kakkosesteenä oli musta pussi, joka on XY:lle ollut monasti hidas. Nyt se suhahti pussista läpi vauhdilla :) Kaikki sujui mukavasti, kunnes Puomin jälkeiselle hypylle tullessa tajusin olevani taas auttamattomasti myöhässä ja päästin koiran vaan hyppäämään, hätäpäissäni ajattelin tehdä jonkun back-flapin tapaisen, sellaista emme ole ikinä edes treenanneet. Onneksi aivosoluni toimivat tilanteessa sen verran hyvin, että jäin vähän varmistamaan koiran toimintaan ja kun Äksy hypyn jälkeen pyöräthi väärään suuntaan sain estettyä sen hyppäämästä takaisinpäin ja matka sai jatkua. Loppurata tuli ihan mukavasti, nollan arvoisesti, Sijoitus 7.


Yhteenvetona siis Pomolle nolla, Äksylle tupla ja mulle tripla :D Ei huonosti :D
Äksyllä on nyt siis kasassa 3 hypärinollaa, 3 aginollaa ja se tupla. Enää 2 irto-aginollaa puuttuu ja sitten se toki se voitto, jos karsintoihin tahtoo. Todellisuudessa Äksyn tavoite on valioitua, toki se pääsee SM-kisoihin jos se tulokset saa kokoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti