torstai 27. syyskuuta 2012

Aksaa ja maastolajeja

Äksy on kisaillut tasaisen tappavasti parin viikon välein. Tuloksena on tullut yksittäisiä SM-nollia. Viimeisimmät kisat Seinäjoella saivat taas varoitusvalot syttymään. Tehtiin tuplanolla, paitsi että molemmilla radoilla jäi puomin alastulokontakti tekemättä!!!! Voi helvetti! Vuosi sitten niitten kanssa tehtiin järkyttävä työ ja nyt ne on alkaneet taas paukkua, mä en oikeesti kestä :(
Muuten radat oli siis hyvät, eka varsinkin super, koira kulki ja ohjautui hyvin ja teki kepit vaikeista kulmista ja keinut ja A:t ja muut hienosti, mutta sitten se puomi. Se vielä katsoi mua koko alastulon ajan ja hidasti lähellä kontaktia ja oikein ponnisti siitä kontaktin alusta niinku Evilä lankun takaa. Taitaa olla "back to basics" edessä jos aikoo sille ne puuttuvat SERTit jostain haalia.

Myös Pelin eno Rafiki pääsi pitkästä aikaa kisaamaan. Ekalta radalta tuli toinen LUVA-nolla, hypärillä mun mokasta rima alas ja joudumme starttaamaan ykkösissä vielä ainakin kerran :)
Rauman agility-nolla


Pomokin pääsi Raumalle aksaamaan piirimestiksiin, teki siellä oikein kivan hypärin joka kosahti ohjaajan ahnehtimiselle kepeillä, sille on nykyjään silti kaksi rataa ihan maksimi, toisella radalla tuli jo sitten kaikenlaista toisaikasta toimintaa kuten riman alitus kun hyppykulma olis vaatinut kropan taipumista. Sinne Ventelälle pitäs se kuvausaika varata, että sais ton selän tilanteen kartotettua.

Peli on aksannut ahkerasti kerran viikossa Elinan pentuagissa. Opittu on monenlaista: takaakierto, sylkkäri, poispäinkäännös ja valssikin, kai :) Sylkkäri vaatii ohjaajalta vielä malttia, samoin poispäinkäännös, mutta kyllä nekin jo kohtuullisesti sujuu. Esteitä neiti hakee kivasti ja irtoaa ja etenee rohkeasti.
Alastulokontakteja on tehty ja niissä Peli on ollut pätevä. Viimeksi sitten tehtiin jo matalaa puomia ja yhdistettiin siihen se opittu 2on2off nenäkosketuksella, hyvin meni. Pelin ongelma agilityssä on edelleen se sama keskittyminen silloin kun muutkin tekevät samanaikaisesti lähellä jotakin. Tunnin alussa se kestää nykyään jo aika paljonkin häiriötä, mutta lopputunnista, sitten kun se alkaa väsyä, se herpaantuu hetkittäin ihan täysin. Peli on nyt käynyt joka harjoituksen välissä aina autossa odottelemassa, se ei ole hallissa kuin silloin kun se tekee jotain, näin se pysyy rauhallisempana ja jaksaa paremmin keskittyä, silti tunti ja lukuisat harjoitukset ovat selvästi sille vielä hieman liikaa.

Peli pääsi myös viimeviikonloppuna Pomon tilalle hakutreeneihin. Juhannuksena se lajia kokeili ja nyt sitten toistamiseen. Upeasti neiti erottaa jäljen ja haun, jäljelle painumista ei ollut havaittavissa ollenkaan. Se haistoi maalimiehen ja merkkasi sen jo usean metrin etäisyydeltä, vähän on toki vielä vaikeaa se rauhoittuminen ja hajun paikannus, mutta eiköhän sekin parane kun saadaan treenikertoja alle :)
Esine-ruutuunkin käytiin tutustumassa ja se sujui todella upeasti. Leikin esineellä pelin kanssa hetken, sen jälkeen avustaja vei hanskan pelin nähden metsään ja lähdimme sitä etsimään. Upeasti pentu käytti nenäänsä ja paikansi esineen ja nosti sen maasta. Palkkasin sen heti tästä (peli oli 3m liinassa) kehulla ja leikillä, meillä kun ei nouto ole vielä kunnossa.
Jälkeäkin on tehty harvakseltaan. Tänään aamulla päätin käydä ennen kouluun menoa tallomassa jäljen pellolle. Tallottuani n.100 askeleen jäljen alkoi järkyttävä rankkasade, ei auttanut kun ottaa koira autosta ja mennä ajamaan jälkeä. Ajattelin että tehtävä on liian vaikea ja olin varautunut siihen että homma ei onnistu. Mitä vielä. Peli ravisteli itseään voimakkaasti kävellessämme jäljen alkuun, mutta kun laitoin sen maahan, osoitin jäljen alun ja kehotin aloittamaan jäljestyksen se unohti kaiken muun. Töissä ollessaan sitä ei kyllä kiinnosta vaikka taivaalta tulisi ämmiä äkeet selässä, se keskittyy satasella tehtäväänsä. Välillä tuli pientä poikitusta (poikitus tulee muuten aina vasemmalle??) ja oikean jalan askeleen haistaminen jäi väliin, mutta pääpiirteittäin loistava jälki. Väliin mahtui myös muutama namiton askel, ne jäljestettiin myös hyvin, hivenen vauhdikkaammin vain kuin ne askeleet joilla oli ruokaa :)
Jäljen pituus saa nyt olla aina vähintään tuon 100 askelta, siinä saa jo hyvän rytmin ja koira ehtii hieman rauhoittuakkin innostukseltaan. Serpentiiniä kokeiltiin muutama viikko sitten, pitänee tehdä sitäkin taas jahka ehditään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti