lauantai 18. elokuuta 2012

Loma :)

Jep, ihan oikea Loma, ei sairasloma, alkoi eilen :)

Tänään me lähdetään Hollantiin lomalle viideksi päiväksi ja eilen töiden jälkeen kiikutettiin vanhemmat koirat hoitoon, Pomo Pälkäneelle hoitamaan hevosia ja leikkimään Telma-bokserin ja Uuno-irlanninsusikoiran kanssa. Äksy meni ainokaiseksi luottohoitolaan Nokialle, saa nähdä tahtooko kumpikaan enää kotiin ;)
Peli menee hoitoon Kyläsaareen Ansa-tädin, Rino-corgin ja hirveeharmikoira-Maksin laumaan. Odotan takaisin täysin koulutettua koiraa :D Vähintään se luvattu nouto :D
Hassua huomata kuinka rauhallinen Peeveli on yksinään nyt kun muut koirat ovat poissa. Se loikoilee lattialla, kulkee ulkona lähellä ja nätisti. Kaikki on seesteistä ja rauhaisaa, silloin kun ei tehdä mitään. Me like.

Peli on treenaillut sekalaisesti kaikenlaista, kaikenlaisissa paikoissa. Sisätiloissa nenäkosketukset laatikon päällä ovat jo PRO-luokkaa, joten pitänee siirtää laatikko ulkotiloihin. Pentu kestää liikkeen eteen ja taa ja sivuttain ja minun olon missä vain, hienosti koskee aina maata käskystä :)
Tottista on otettu kentillä (sivulle, väliin ja eteentuloa, seuraamista, käännöksiä, maahanmenoa, istumista, odottamista...) yksikseen ja lisäksi häiriössä. Kisaturistiksi Peli pääsi viime viikonloppuna kun kisattiin Äksyn kanssa Vaasassa. Alkuun meno oli kaoottista, kaikkea olisi pitänyt päästä katsomaan ja haistamaan ja maistamaan. Kun neiti sitten sai aikansa seurata tilannetta niin homma rauhoittui. Lopuksi, luokkien loputtua, leikimme kisakirjoja odotellessa nurmikolla. Leikkiminen sujuu nyt hampaiden vaihdon jälkeen hyvin. Kaikki hampaat ovat nyt mielestäni vaihtuneet, eli purukalusto on lopullinen :)
Jäljellä ollaan edetty nyt n. 60 askeleen mittaisiin suoriin joissa askelväli on jo lähes normaali ja nami joka askeleella. Peli on jäljellä erittäin innokas mutta tarkka. Valjaasta saa varsinkin alkuun jarruttaa menoa jonkun verran ettei mene ihan juoksemiseksi, mutta todella tarkasti Peli tekee töitä vaikkei jokaista namia välttämättä syökään. Syyskuussa on ilmoittauduttu toko-semppaan ja lokakuussa jälki-leirille :) Ja JEEEEE, enää reilu viikko ja Elinan pentu-agi alkaa :)

Äksyn kanssa on treenailtu agilityä ja tosiaan viikko sitten käytiin Vaasassa kisaamassa. Kaikki kolme rataa olivat erittäin hyviä. Ekalta harmittava hylky pienen nukahduksen johdosta, mutta muuten rata oli vauhdikas ja Räksy ohjautui loistavasti. Toinen rata oli virheetön, mutta sekosin näppäränä omiin jalkoihini ja makasin pitkin pituuttani radalla niin että tuli hieman yliaikaa. Viimeiseltä radalta tehtiin sitten nolla ihanneajassa. Harmittavan lähellä oli tupla-nolla, mutta sain tavallaan todistettua itselleni, että se on ihan hyvin tehtävissä, kun vaan kisataan :) Nyt onkin loman molemmiksi viikonlopuiksi luvassa kisoja, 2.9 oikein piirinmestaruudet :)
Äksyn hypäri-nolla
Agilityn lisäksi Äksy on käynyt verijäljellä ja ilmoitin sen kokeeseenkin, nyt sitten vai jännitetään mahdutaanko mukaan. Äksyllä on jäljellä nyt sellainen ongelma, että ensimmäiselle kulmalle asti se on todella epävarma ja saattaa eksyä jäljeltä. Sitten, ensimmäisestä kulmasta eteenpäin homma alkaa sujua, itsevarmuus on kohdallaa ja vauhti hyvää. En oikein tiedä miten voisin sitä alkua vahvistaa, kokemusta kun ei ole lajista ollenkaan.

Pomo on hakuillut ahkerasti. Mukaan on nyt otettu tyhjät ja umpi-piilot. Ilmaisu sujuu hyvin, kunnes herra väsyy ja sitten se jää mielellään rulla suussa maalimiehen luo makaamaan. Umpipiilot sujuvat myös hyvin kun koira on vielä voimissaan, väsyneenä se tulee epävarmaksi. Tyhjät pistot Pomo tekee hyvin, toki se saisi edetä suorempaan, mutta tulee pois kutsusta :)
Tottiksessa kaikki entisellä mallilla, nouto ok, loppuasentoa pitää vielä vähän auttaa. Hyppynoutoja ei olla nyt päästy tekemään muuta kuin tokoesteellä, ne pitää ottaa vielä tehokertaukseen. A-esteessä ei ole mitään ongelmia ikinä ollutkaan, metrinenkin sujuu, mutta kannattaa se käydä muutaman kerran hyppäämässä, on se sen verran korkea :) Syksylle yritetään siis saada paikka johonkin kokeeseen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti