sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

660€ vinkulelu

Tänään, Pelin 18 viikkois syntymäpäivänä, päästiin kesäretkelle eläinlääkärin päivystykseen. Peli söi lähes kaksi viikkoa sitten Äksyn roadkill-vinkulelun vingut. Koira voi hyvin, luulin niitten tulleen jo ulos, kunnes löysin pään oksennettuna häkistä torstai aamuna. Perjantain treeneissä pentu oli alakuloinen, söi tosi vaikeasti, eikä oikeastaan halunnut tehdä mitään, kulki häntä alhaalla ja hiipparoi pitkin poikin. Ei siis ollut ollenkaan oma itsensä. Pistin tämän hampaitten vaihdon piikkiin. Lauantain vastaisena yönä oksensi sitten iltaruokansa ja samoin kävi lauantain aamuruualle. Lauantai-iltana annoin piimää joka pysyi sisällä. Sunnuntai aamuna jälleen piimää, sekin pysyi sisällä. Puolilta päivin annoin ylikeitettyä riisiä ja piimää, se tuli ulos kahden tunnin odottamisen jälkeen kaaressa. Sitten päätin lähteä päivystykseen.
Eläinlääkäri tunnusteli koiran vatsan ja sanoi välittömästi että täällä on vierasesine. Peli nukutettiin ja leikattiin heti ja leikkaus oli ohi puoltatuntia myöhemmin. Hännänpää vinkuineen oli matkustanut ohutsuoleen ja jämähtänyt sinne. Suoli oli aika pahasti tulehtunut, mutta leikkaus sujui hyvin ja tunnin heräilyn jälkeen pentu oli jo virkeänä ylhäällä. Kotiin haettiin vaisu tyttö, joka kuitenkin pissasi kotipihaan ja joi itse kupista heti sisään päästyään.
Nyt syödään pari päivää vauvan riisivelliä, sitten saa antaa hissuksiin pilttiä ja suolen toimiessa puhelu eläinlääkärille, sitten saanemme siirtyä kiinteään ruokaan. Tikkien poisto 10 vrk:n jälkeen.
Eiköhän tästä toivuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti