maanantai 15. elokuuta 2011

Kontakti-treeniä


No niin. Tänään oltiin Hanna-Marin ja Eikan kanssa Jänesniemen Elinan valmennuksessa. Meillä oli Äksyn kanssa teemana ne helkutin kontaktit. Kaiken pohdinnan ja erinäisten räpellys-yritysten jälkeen tulin siihen lopputulokseen että pysäytys-kontakti on ainoa joka toimii. Hidas tai ei. 2on2off-periaatteella siis lähdin rakentamaan tätä hommaa.
Elina antoi mulle paljon käytännön vinkkejä, ja nyt mulla on ohjeistus seuraavaksi kahdeksi viikoksi eteenpäin. Äksy siis tietää missä sen kuuluu olla, mutta se on vapautunut puhtaasti liikkeellä, ei vapautussanalla, ja kun kisoissa vaan juoksen enkä pysähdy sekään ei pysähdy :P Nyt siis alkoi uusi elämä, toivon mukaan opetteluun ei mene koko Äksyn loppuelämää. Aloitimme nyt siitä että koira laitetaan menemään alastulokontaktille (puomi) sivusta ja asettumaan oikeaan asentoon. Sitten palkataan paljon siihen kontaktille ja kehutaan OTA-sanalla. Sitten laitetaan nameja samanaikaisesti koiran suuhun ja sen ulottumattomiin suoraan eteenpäin. Kun koira on rauhallinen sanotaan vapautussana ja annetaan koiran mennä syömään namit. Seuraava askel on se, että noustaan seisomaan ja ruvetaan liikkumaan. Koiran pitää siitä huolimatta pysyä paikallaan (jos se poistuu, jätetään tapahtunut huomiotta, ollaan täysin passiivisia ja hetken päästä pyydetään uudelleen). Palkataan koiraa kontaktille, kävellään poispäin ja laitetaan palkka parin metrin päähän ja palkataan taas kontaktille. Sitten, ilman mitään käden/pään/vartalon liikettä sanotaan vapautus-sana ja koira saa poistua kontaktilta syömään namit. Ja näin edetään siihen asti, että koira kestää ohi kävelyn, nopean kävelyn, hölkän ja lopulta juoksun täydessä vauhdissa, eikä poistu kontaktilta ennen vapautussanaa. Vapautussana tulee aina joko paikallaan seisten, tai sitten niin että liikutaan ensin 5-7 askelta ja annetaan käsky liikkeessä, ei liikkeellelähdettäessä. Tämä sain treenattavaksi seuraavaan valmennukseemme mennessä.
Kontaktitreenin lisäksi teimme radanpätkää parillakin eri vaihtoehdolla. Äksy vastasi hyvin etäohjaukseen, putkiin irtoamista pitää treenata ja keinun suoritusta ei tarvi muuttaa. Siinä tämän päivän anti, kyllä oli taas ehdottomasti hitansa väärti :)
Kotimatkalla poikkesin Lattomeren kentällä tekemässä Pomon kanssa nopean toko-treenin. Tehtiin lyhyt seuruu, molemmat jäävät ja luoksetulo. Ihan ok, seuruu taas vähän "toisaikaista" mutta ei nyt aivan katastrofaalista. Kyllä sen näillä taidoilla pitäis Alokas-luokasta se ykköstulos saada, mutta ei kyllä mitään huimia pisteitä :P Vielä on nelisen viikkoa aikaa treenata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti